Fasole bătută de post

de ionix in Mancaruri de post, 13 Dec 2010 | 5964 vizualizari

 

reţeta este de la o doamnă dragă mie, o vecină care o vârstă respectabilă... nu-mi cereţi, este de acum vreo o lună când s-a împărţit duminica :p

 

INGREDIENTE

  • circa 500 g fasole albă
  • două cepe mari
  • o lingură cu ulei
  • puţin tarhon uscat
  • o lingură cu bulion făcut în casă
  • un păstrânac
  • o lingură cu margarină
  • 4-5 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută de post:

Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat.

A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole.

Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile.

Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă, păstârnacul si puţină sare, la foc mic pentru a fierbe bine.

După ce fasolea a fiert se scoate păstârnacul şi ceapa întreagă.

Fasolea se lasă puţin la răcit şi apoi se pasează bine sau se dă pe maşina de tocat.

Se freacă bine fasolea cu usturoiul pisat, tarhonul şi margarina. Se pune sare şi piper după gust.

Uleiul se pune la încins şi punem la călit ceapa tăiată cubuleţe, se lasă până se înmoaie puţin şi se pune bulionul.

Se amestecă bine şi se pune peste fasolea frecată.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

GATA cu durerile de burtică din cauza fasolei :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Irina 1

14.12.2010, 22:14

Si eu mor dupa fasole! Frecata, nefrecata...

ionix 1

15.12.2010, 10:43

Medi... daaaaaaa, am făcut cârnaţi... uite: http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html

fetelor, vă mulţumesc pentru aprecierile făcute asupra frecatului

MIUTA 1

15.12.2010, 14:42

5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)